آموزش ورود و ثبت نام سامانه مودیان
اگر به دنبال راهکاری هستید که امور مالیاتی خود را در کشور به راحتترین شکل ممکن انجام دهید بهتر است که اقدامات لازم را جهت ثبت نام در سامانه مودیان انجام دهید.
در برخی مواقع برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول قانون مالیات هستند که با ورود به سامانه مودیان میتوانند پرونده مالیاتی خود را بررسی کنید و در صورت لزوم صورتحسابهای مالیاتی را برای این سامانه ارسال کنند.
بسیاری از افرادی که مشمول مالیات هستند اطلاعات جامعی در ارتباط با ثبت نام درسامانه مودیان و شرایط ورود در این سامانه ندارند از این رو ما در این نوشتار در تلاش هستیم اطلاعات جامعی را در ارتباط با آموزش ورود و ثبت نام در سامانه مودیان با شما دوستان عزیز در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.
مراحل ثبت نام و ورود به سامانه مودیان
ثبت نام در این سامان کار چندان سختی نیست و تنها کافی است که به مراحلی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم توجه داشته باشید و مراحل آن را گام به گام انجام دهید.
برای ورود به سامانه مودیان نیاز است که ۴ مرحله را پشت سر بگذارید، ما در ادامه اطلاعاتی در ارتباط با این ۴ مرحله با شما دوستان عزیز درمان خواهیم گذاشت:
ثبت نام در سازمان مالیاتی
برخلاف دیگر سازمانها، باید قبل از هرگونه عملیاتی بهتر است اطلاعات خود را در نظام مالیاتی تکمیل کنید، با این کار امکان دسترسی و مشاهده اطلاعات شما در کارپوشه این سازمان وجود دارد، برای ثبت نام در سامانه مودیان کافی است در مرورگر خود نشانی my. tax.gov.ir وارد کنید و به آن وارد شوید و با مراجعه به قسمت سربرگ اطلاعات کاربری، اطلاعات مورد نظر را تکمیل کنید.
توجه داشته باشید در صورتی که قبل از ثبت نام، اگر مشمول ارزش افزوده هستید بهتر است ارزش افزوده را قبل از هرکاری در این سامانه انجام دهید.
دریافت و ارسال امضای الکترونیکی از مراکز مورد نظر
یکی از مهمترین مراحل در زمان ورود و ثبت نام در سامانه مودیان میتوان به دریافت امضای الکترونیکی اشاره کرد، برای دریافت امضای الکترونیکی کافی است به وبسایت gica.ir وارد شوید و بر روی گزینه ” درخواست صدور گواهی امضای الکترونیکی” کلیک کنید که بعد از پر کردن اطلاعات فوق برای شما کد رهگیری ارسال میشود که بعد از دریافت کد فوق باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید و توکن حاوی امضا را دریافت نمایید.
از مهمترین مزایای دریافت امضای الکترونیک و ثبت نام در سامانه مودیان میتوان به امکان مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی اشخاص اشاره کرد.
شما دوستان عزیز میتوانید برای مشاهده سوابق مالیاتی و استعلام بدهی مالیاتی به وبسایت my. tax.gov.ir مراجعه کنید و تمامی سوابق مالیاتی خود را مشاهده کنید.
دریافتشناسه یکتای حافظه مالیاتی از طریق ورود به سامانه مودیان
شناسه یکتای حافظه مالیاتی، یک کد شش رقمی است که تنها به فردی که در این سامانه عضو هستند تعلق دارد، لازم به ذکر است که هر تجارتی بعد از صدور باید شناسه مالیاتی مخصوص به خود را داشته باشد و برخی از ارقام و اعداد آن راشناسه یکتای مالیاتی تشکیل داده است.
برای آن کهشناسه یکتای را دریافت کنید لازم است که کلید عمودی (Public Key)، را در قسمتشناسه یکتای حافظه مالیاتی وارد کنید، شما دوستان عزیز میتوانید بعد از دریافت شناسه مالیاتی از سامانه مودیان آن را به دفتر پیشخوان برده و توکن سامانه مالیاتی را دریافت کنید.
دریافتشناسه کالا و خدمات برای صدور صورتحساب
از آخرین مراحل برای ثبت نام در سامانه مودیان میتوان به دریافتشناسه کالا و خدمات برای صدور صورتحساب اشاره کرد، شناسه کالا یک کد منحصر به فرد است که تنها به کالا یا خدمات مخصوصی تعلق میگیرد.
شما دوستان عزیز میتوانید برای دریافتشناسه کالا و خدمات به سایت سازمان مالیاتی به نشانی اینترنتی stuffid. tax.gov.ir وارد شوید و فایل اکسل مورد نظر خود را که حاوی بیش از ۳۴۰۰۰ قلم کالا است دریافت کنید.
در صورتی که در فایل دریافتیشناسه کالا موردنظر شما وجود نداشت میتوانید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنید وشناسه کالا و خدمات مورد نظر خود را دریافت کنید، توجه داشته باشید کهشناسه کالا و خدمات از مهمترین نکاتی است که در زمان صدور صورتحساب اینترنتی به آن نیاز دارید.
تکمیل فرآیند ثبت نام در سامانه مودیان
حال که تمامی پیش نیازهای لازم را برای ثبت نام در سامانه مودیان را انجام دادبد کافی است که مراحل ثبت نام خود را نهایی کنید، برای نهایی کردن ثبت نام در سامانه مودیان کافی است به نشان اینترنتی my. tax.gov.ir وارد کنید و بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید، با وارد کردن کد ملی برای اشخاص حقیقی وشناسه مالی برای اشخاص حقوقی و وارد کردن تصویر امنیتی به درگاه اینترنتی وارد شوید.
بعد از انجام مراحل فوق کافی است که بر روی گزینه عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه کلیک کنید، حال برای شما نام کاربری و رمز عبور ارسال میشود که میتوانید اطلاعات مورد نظر خود را انجام دهید.
توجه داشته باشید در صورتی که به سایت فوق مراجعه کردید و به کارپوشه مودیان خود وارد شدید اما اطلاعات خود را در آن جا مشاهده نکردید بهتر است که بدانید ثبت نام شما در این سامانه نهایی نشده است.
چه افرادی میتوانند از سامانه مودیان استفاده کنند؟
حال که با مراحل ثبت نام در سامانه مودیان آشنا شدید ممکن است این سؤال برای شما به وجود آمده باشد که چه کسانی میتوانند در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟
اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم بهتر است که با توجه به بند ۱ج قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان اشاره شده است و مطابق با این بند از قانون، «کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول قانون سامانه مودیان هستند. » که میتوان با تکیه بر این متن به این نتیجه رسید که به طور کلی، دو دسته از گروه مودیان وجود دارد که باید در این سامانه ثبت نام کنند و ما به آنها اشاره میکنیم:
تمامی اشخاص حقیقی که صاحب مشاغل صنفی و غیر صنفی هستند.
تمامی اشخاص حقوقی که متشکل از شرکتهای حقوقی و غیر تجاری هستند.
با توجه به این که بعد از فراخوان سامانه مودیان تمامی افرادی که در سطرهای بالا به آنها اشاره کردیم باید در سامانه مودیان ثبت نامهای لازم را انجام دهند.
آخرین مهلت ثبت نام در سامانه مودیان برای اشخاص فوق تا تاریخ ۰۱/۱۰/۱۴۰۲ است و تمامی افراد و مشاغل باید در این سامانه ثبت نامهای لازم را انجام دهند و اقدامات لازم را در خصوص ارسال صورتحساب الکترونیکی انجام دهند.
سخن پایانی
سامانه مودیانی مالیاتی، سامانهای است که از طریق ورود به میتوانید بدون هیچگونه معطلی تمامی امور مالیاتی خود را انجام دهید و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی ملزم هستند که در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند.